Gratis verzending vanaf €75,- in Nederland

YOSHIKO home bestaat 4 jaar!

Interieurmerk van rasonderneemster viert vierjarig bestaan vanuit Thailand

Het homewaremerk Yoshiko van eigenaresse Lisa van Roode bestaat deze maand (november) vier jaar. Dat wilt ze niet zonder te vieren voorbij laten gaan.

YOSHIKO home bestaat 4 jaar!“Vieren ja, want het ging en gaat allemaal niet zonder slag of stoot maar wat is nieuw in ondernemersland.” Deze zakenvrouw met 25 jaar textiel ervaring in productie-, inkoop- en retailervaring is wel wat gewend. “Het aansturen van je kantoor in Nederland terwijl je op 9500 km afstand woont is gewoon niet echt handig”, zegt ze. “Maar vanuit productie oogpunt natuurlijk wel. Ik word altijd weer zo blij van die lachende koppies van de artisans in Bangladesh die we steeds meer prachtige handgemaakte manden, tapijten en andere decoratie items mogen laten produceren. We zien daadwerkelijk resultaat van alle efforts. En daar doe ik ‘t voor.”

Maar de managers die het team op de basis in Nieuwegein zouden aansturen is helaas al vaker de afgelopen jaren de bottleneck gebleken. “Na een maand of 4 denken ze dat ze alles wel weten en nemen in besluitvorming de verkeerde afslag. En die hebben soms grote gevolgen maar die heb ik vanwege de afstand dan pas twee maanden later door. Dan is de schade al geleden, zo heb ik al een paar keer flink moeten ingrijpen, helaas.”

“Dit jaar is natuurlijk helemaal uitzonderlijk met het niet kunnen vliegen. Normaliter bezoek ik grote klanten en ons kantoor zo’n zes keer per jaar maar nu gaat alles via ZOOM en WhatsApp. Gelukkig dat de communicatiemiddelen ons zo helpen. En online draaien we helemaal over de top, dus zo heeft alles ook voordelen”, zo vertelt de rasonderneemster die zelf in Phuket (Thailand) woont en daar alweer een nieuwe business is gestart. “Ik kan slecht stilzitten en zag dat ik nog meer mensen kan helpen. Er is zoveel stress en druk op de samenleving in het westen, die kan ik nu allemaal laten relaxen in mijn luxe retreat resort Lan Sabai, in het zuiden van Phuket. Dat is natuurlijk helemaal ingericht met Yoshiko en daar zie je de ziel van het merk goed terugkomen; natuurlijk, duurzaam en groen.”

Ondertussen viert zij haar feestje op een tropisch eiland en haar team viert een mooi feestje, volgens de richtlijnen van de overheid uiteraard met de zakenpartners in Nieuwegein.

“En alle winkeliers die Yoshiko in Nederland verkopen, trakteren we deze hele maand op gratis verscheping van de orders. En natuurlijk ook een echt cadeau maar dat ga ik hier niet verklappen haha”, grapt de onderneemster.

Wil je 10% korting op je eerste bestelling?

Laat hier onder je naam & e-mailadres achter en ontvang direct de eenmalige kortingscode.

Scroll naar top